FAQ

Persoalan?

Persoalan utama yang sering ditanya berkaitan produk SK Magic

– Untuk tempahan produk Sk Magic, tiada Deposit dikenakan. Tuan/Puan tidak perlu bayar apa-apa kepada ejen semasa memohon.SK Magic dah bagi Promosi pengecualian bayaran Deposit Sebanyak RM200.

– Cuma pihak Sk Magic akan membuat pemotongan RM 1(RM 1 akan dikembalikan semula ke dalam akaun) untuk Pengaktifan akaun auto debit dan 1 bulan sewa iaitu sewa bulan terakhir sebagai upfront payment.

– Bayaran upfront ini akan ditolak terus dari akaun bank semasa proses pendaftaran dilakukan.

– Jumlah bayaran upfront adalah 1 bulan sewa mengikut model yang dilanggan. Katakan Tuan/Puan memilih model MOTION 60 Bulan. Jadi bayaran upfront adalah sebanyak RM95 shj.

Selepas bayaran upfront, baki bulanan yg perlu dibayar adalah 59 bulan sahaja sebab lagi 1 bulan dah dibayar semasa upfront payment

– Sk Magic akan potong sewa bulan terakhir sebagai bayaran upfront utk memastikan akaun bank Tuan/Puan adalah AKTIF semasa memohon.

– Oleh itu, bulan terakhir nanti (Bulan ke 60) dah tak perlu bayar sewa lagi.

– Sewa bulan pertama akan bermula pada bulan berikutnya selepas bulan pemasangan.

– Katakan pasang pada bulan 11. Jadi sewa bulan pertama akan bermula pada awal bulan 12.

– Biasanya pemotongan utk bayaran sewa bulanan akan dilakukan pada mggu pertama.

– Selepas selesai proses pemotongan upfront, pihak HQ Sk Magic akan membuat Checklist Dokumen Kemudian pihak HQ akan Call tuan/puan utk set appointment utk pemasangan mengikut hari dan masa yg telah dipersetujui oleh kedua-dua pihak.